Een inbouwreservoir plaatsen is geen alledaagse bezigheid. Bent u iemand die de zaken graag zelf aanpakt? Hier leest u alles over het plaatsen van een inbouwreservoir voor uw zwevend toilet met behulp van een stappenplan. U heeft hiervoor dus géén loodgieter nodig. Loodgietersbedrijf Oldenordkamp.nl helpt u met deel 1 van dit stappenplan op weg. Heeft u alle stappen volbracht? Lees dan verder in deel 2.
Ruimtebesparing
Een inbouwreservoir wordt vaak gekozen als het gaat om een zwevend toilet, dit soort toilet wordt vaak aangeschaft omdat het ruimte bespaart. U kunt op deze manier veel gemakkelijker bij de wc, het sanitair en de vloer om deze schoon te kunnen maken.
Voorbereidingen treffen
Gaat u uw wc vervangen, let dan op deze tussenstap. Om uw oude badkamermeubel te verwijderen zult u eerst de waterleiding moeten afsluiten om sanitaire ongelukken te vermijden. Er zal nog water in de wc reserves zitten, spoel dus altijd eerst door om dit water af te voeren. Heeft u dit gedaan dan kunt u beginnen om het toilet te verwijderen.
Hoogte en afvoer plaatsen
U kunt het beste beginnen met het uitkiezen van de ideale hoogte en de plek waar u het hangend toilet gaat plaatsen. Ook is het hierbij belangrijk dat u goed kijkt naar de diepte ligging van het inbouwreservoir in verband met het tegelwerk om het badkamermeubel heen. De standaard meting vanaf de afgewerkte vloer ligt meestal op zo’n 40 centimeter hoogte van de wc. Dit kunt u zelf naar wens aanmeten. Voor ouderen of gewoon voor een comfortabele positie wordt vaak gekozen voor een 42 tot en met 46 centimeter hoogte van de wc. Nogmaals bij deze stap is dus de hoogte en diepte belangrijk om af te meten. Daarnaast zult u goed moeten letten waar de afvoer zich bevindt om uw inbouwtoilet te kunnen installeren, deze moet namelijk in de buurt van het waterreservoir zitten om deze aan te kunnen sluiten.
Achterplaat bevestigen
U hebt nu de benodigde meet eenheden, nu is het tijd om het frame of achterplaat van het inbouwreservoir van de wc te gaan plaatsen tegen de achterwand. Deze kunt u makkelijk zelf installeren met behulp van de stappen, er is dan ook geen advies nodig van een loodgieter. Door het frame op zijn zijde te leggen kunt u makkelijk de schroeven en pluggen installeren. Vervolgens kunt u de definitieve meetafstanden te tekenen op de muur en deze aan te boren zodat u verzekerd bent van de juiste positie van de achterplaat en het daarop aansluitende inbouwtoilet. Let wel op de ligging van de leidingen zodat u deze niet zult beschadigen.
Rioolbocht aansluiten
Boor de achterplaat nog niet vast, u zult eerst de rioolbocht aan moeten sluiten op de riolering. Voordat u begint met boren zult u moeten kijken of de achterplaat nog altijd op de juiste plek terecht zal komen en of deze waterpas recht is. Werk bij waar dit nodig is. Heeft u dit gedaan kunt u het frame plaatsen aan de achterwand.
Is het u gelukt om de rioolbocht aan te sluiten? Ga dan verder met deel 2 van het stappenplan.